Francouzská kuchyně
Ratatouille (ratatuj) - dušená zelenina
Ingredience
2 baklažány, 2 cukety, 2 rajčata, 2 papriky, olivový olej, 1 cibuli, 3 stroužky česneku,
pepř a sůl.
Postup
Baklažány nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, osolíme a necháme hodinu „vypotit“. Z rajčat odstraníme jádřinec a použijeme pouze dužinu. Baklažány osušíme a s ostatní zeleninou nakrájíme. Na zahřátém olivovém oleji krátce osmahneme nakrájený česnek a cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka asi 15 minut. Opepříme, osolíme a podáváme s bílým chlebem teplé, ale i studené.
Kordon bleu (kord oble) – kuřecí kapsa plněná šunkou a sýrem
Ingredience
4 velké tenké telecí řízky, pepř a sůl, 4 plátky ementálu, 4 plátky vařené šunky, strouhanka, 4 lžíce mouky, 2 vejce, 250 g másla.
Postup
Omyté maso jemně naklepeme, osolíme, opepříme, přehneme a naplníme plátkem šunky a sýru. Obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Řízky smažíme na másle 3-4 minuty z každé strany a položíme na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk.
OMLOUVÁME SE TATO STRÁKKA POKRÁČUJE ALE NENÍ DODĚLANÁ !!!!!